La UFEC lidera la promoció de la participació femenina en l’esport català amb la Jornada sobre estratègies d’igualtat de gènere

Date

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) continua sent un actor clau en la transformació de l’esport català amb el seu compromís per impulsar la igualtat de gènere. En el marc de la Setmana Europea de l’Esport, la UFEC va organitzar la Jornada “Estratègies d’augment de la participació femenina en l’esport”, una iniciativa vinculada al projecte Erasmus Plus GAP Women, que posa en el centre del debat la necessitat de trencar barreres i fomentar una major implicació de les dones en l’esport.

L’esdeveniment, organitzat en col·laboració amb la Fundació Superacció, va destacar per la seva capacitat de crear sinergies entre entitats i federacions esportives amb l’objectiu de sumar esforços per abordar una problemàtica de gran transcendència. La participació femenina en l’esport encara es veu limitada per obstacles estructurals, culturals i socials, i la UFEC es posiciona com a líder indiscutible a l’hora de donar visibilitat a aquest repte i oferir solucions concretes. La seva tasca resulta fonamental per conscienciar i involucrar els actors més rellevants de l’esport català, des de federacions fins a clubs, perquè integrin polítiques d’igualtat en les seves estructures.

Durant l’esdeveniment, la UFEC va presentar el seu curs en línia gratuït en el marc del projecte GAP Women. Aquest recurs, és accessible a totes les entitats esportives i ofereix una eina clau per aquells clubs i federacions que volen promoure activament la participació femenina.

Durant la jornada, els/les participants van tenir l’oportunitat d’intercanviar idees, conèixer bones pràctiques i participar en tallers pràctics. Un exemple destacat va ser la presentació de la Federació Catalana de Criquet, que va compartir la seva experiència reeixida en l’augment de la participació femenina en aquesta disciplina. Aquest tipus d’iniciatives, recolzades per la UFEC, permeten que l’esport català esdevingui un referent en termes d’inclusió i igualtat de gènere.

El projecte europeu GAP Women, que aplega deu organitzacions, té com a meta no només incrementar el nombre de llicències federatives femenines, sinó també impulsar un canvi cultural profund en l’esport europeu. En aquest sentit, la UFEC assumeix un paper determinant, promovent polítiques inclusives que no només beneficiaran les dones, sinó que contribuiran a la construcció d’un esport més divers, equitatiu i sostenible a llarg termini.

Amb aquesta Jornada, la UFEC reafirma el seu lideratge en la difusió i l’acció sobre la problemàtica de la baixa participació femenina, i continua ajudant l’esport català a avançar cap a un model més inclusiu, on les dones tinguin l’oportunitat d’ocupar el lloc que els correspon en totes les disciplines i nivells esportius.

LAST
NEWS